OПШТИНА ПОДЕЛИЛА 584 РАЧУНАРА ТРЕЋАЦИМА

И ове године, општина Стари град је у оквиру пројекта „Трећаци online“ доделила 584 преносна рачунара тзв. нет бука трећацима у свих осам основних школа на територији општине.

Свечана додела организована је у О.Ш. „Браћа Барух“ која је овом приликом добила 63 рачунара са инсталираним оперативним системом.

Осим ученика трећих разреда, преносне рачунаре добили су и њихови учитељи, а представници општине Стари град су поред рачунара обезбедили и обуку која ће и ученицима и учитељима олакшати коришћење рачунара и отворити могућности за нова сазнања.

„У жељи да нашим ђацима омогућимо боље услове за едукацију, иницирали смо пројекат „трећаци online“ који се већ трећу годину за редом успешно реализује. Изузетно нам је задовољство што смо у могућности да школарцима учење и информисање, учинимо лакшим и занимљивијим. Планирамо да кроз наредне пројекте наставимо да стимулишемо ђаке у њиховој едукацији и личном остваривању“ – изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Стари град

Компјутере су добили ученици школа „Браћа Барух“, „Дринка Павловић“, „Краљ Петар Први“, Михаило Петровић Алас“, „Скадарлија“, „Стари Град“, „Драган Ковачевић“ и „Вук Караџић“

„Сигуран сам да ће се наша успешна сарадња са општином Стapи град наставити и да ћемо заједничким радом обезбедити унапређен систем образовања и наредним генерацијама“ – истакао је Драгомир Ивановић директор О.Ш. „Браћа Барух“.