OPŠTINA OBNAVLJA ŠKOLE

Opština Stari grad finansiraće sređivanje fiskulturne sale u OŠ „Stari grad“. Planirani su radovi za saniranje parketa, kao i ugradnja krovnog ventilacionog sistema. Vrednost radova iznosi 890.000 dinara.
U osnovnoj školi „Dragan Kovačević“ opština će finasirati instalaciju gromobrana, protivpanične rasvete i hidrantske mreže. Procenjena vrednost radova iznosi 1.800.000 dinara.

I u Trgovačkoj školi radiće se hidrantska mreža a opština je za tu namenu izdvojila 960.000 dinara.

U Tehničkoj školi za obradu drveta opština Stari grad će finansirati postavljanje školskog audio sistema za ozvučenje školskog dvorišta. U tu svrhu, opredeljeno je oko 150.000 dinara.

Uskoro će početi radovi u mokrim čvorovima i revetalizaciji fasade OŠ „Drinka Pavlović“. Sproveden je postupak javne nabavke i dodeljen je ugovor za ivođenje radova preduzeću „Novi grad inženjering“. Vrednost ovih radiova, je oko 10 miliona dinara.

U okviru nastavka pomoći talentovanim učenicima i studentima, opština Stari grad stipendiraće Mirjam Vuadinović sa 50.000 dinara za učešće na Međunarodnom simpozijumu o modleliranju životne sredine i razvoju softvera u julu 2008. u Barseloni.