DONACIJE ZDRAVSTVU

Klinici za rehabilitaciju „ Dr Miroslav Zotović“ u Sokobanjskoj 13, Opštinsko veće Starog grada uputilo je donaciju u iznosu od 389.400,00 dinara za nabavku dvokanalne elektrostimulacione jedinice sa elektro dijagnostikom.

Po rečima zamenika direktora Klinike za rehabilitaciju dr Dragana Vulovića reč je o aparatu koji se zove elektrostimulator i koji se prvenstveno koristi za stimulaciju rada bešike i creva kod dece ali i mišića čitavog organizma. Elektro dijagnostikom se uspostavljaju parametri koji će se primenjivati u lečenju pacijenata koji imaju probleme sa mišićnim tkivom.

Opštinsko veće Starog grada odlučilo je dotacijom u iznosu od 2.700.000 dinara pomogne Kliničko – bolničkom centru Zemun za kupovinu šest monitora, dva aspiratora i dve infuzione pumpe.

Direktor KBC Zemun prof. dr Ivo Berisavac između ostalog rekao je da su monitori namenjeni intezivnoj nezi bolesnika koji imaju teška neurološka oboljenja. „ Jedan od monitora imaće i mogućnost snimanje EEG –a i beležiće trenutak moždane smrti.Aspiratori su takođe namenjeni pacijentima koji leže u šok sobama o koji aspiriraju iz tubusa pacijenata i omogućavaju brže protok medikamenata. Dve infuzione pumpe koristiće nam za lakše i preciznije davanje lekova kroz infuziju. Pomoć nam je dobrodošla i ovim putem zahvaljujemo Opštini Stari grad na razumevanju i pruženoj pomoći“ , kaže direktor KBC Zemun prof. dr Ivo Berisavac.