ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE STARI GRAD

Poslednja, 25. sednica Skupštine Gradske opštine Stari grad u ovom sazivu, održana je danas. Na sednici, kojoj je prisustvovalo 49 od ukupno 56 odbornika, usvojen je rebalans budžeta koji iznosi 1.269.129.928 dinara, a izveštaje o radu podneli su predsednica opštine Mirjana Božidarević i načelnik Uprave Dejan Kovačević. Skupštini su podneti i izveštaji o radu UK „ Parobrod“, Javnog preduzeća „ Milan Gale Muškatirović“ i Javnog preduzeća „ Poslovni prostor opštine Stari grad“ za 2011. godinu.

Posle usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, većinom glasova su prihvaćene ostavke zamenika članova u Opštinskoj izbornoj komisije GO Stari grad i to Milana Cerovca i Vesne Samolov (Demokratska stranka), Milanke Samurović (Ujedinjeni regioni Srbije) i Biljane Ratković (Ujedinjeni regioni Srbije) i umesto njih su imenovani novi članovi : Majer Igor i Branislav Vuković iz Demokratske stranke, Biljane Ratković iz Ujedinjenih regiona Srbije i Jelena Pantić, takođe iz Ujedinjenih regiona Srbije. Konstatovane su i ostavke Dejana Kovačevića na dužnost sekretara Izborne komisije. Za sekretara Izborne komisije imenovan je Slavko Perović a za zamenika Ozren Ogrizović.

Većinom glasova odbornici su usvojili rešenje o izmenama i dopunama rešenja o određivanju visine zakupnine za poslovne zgrade i prostorije čiji je korisnik GO Stari grad.

Na sednici je većinom glasova usvojen rebalans budžeta koji iznosi 1.269.129.928 dinara , od toga se u stalnu budžetsku rezervu izdvaja iznos od 4.880.000 dinara a u tekuću izdvaja se iznos od 7.555.000 dinara.

Većinom glasova prisutnih odbornika imenovan je Srđan Lazović za člana Nadzornog odbora iz reda zaposlenih u Ustanovi kulture „ Parobrod“.

Prihvaćeni si većinom glasova i izveštaji o radu predsednika i Veća GO Stari grad za period decembar 2011 – mart 2012, Uprave GO Stari grad za 2011. godinu kao i izveštaj javnog pravobranilaštva za prošlu, 2011. godinu.

Govoreći o izveštaju o radu za period decembar 2011. – mart 2012. godine, predsednica opštine Mirjana Božidarević je ukratko nabrojala sva ulaganja i donacije koje je opština opredeljivala i pomagala zdravstvene ustanove, ustanove obrazovanja, počev od predškolskog pa da Rektorata Beogradskog univerziteta.

– Kupovina pelena za bebe u Višegradskoj, tradicionalna manifestacija u kojoj pomažemo roditeljima za novorođene bebe, pomoć Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj, kupovina ultrazvučnog aparata, pomoć Zavodu za hitnu pomoć… samo je deo pomoći koju opština tradicionalno pruža. Vodili smo brigu i o obrazovnim ustanovama, tako smo u svim osnovnim školama uveli video nadzor, a sada planiramo da pokrijemo i svih 12 srednjih škola na našoj teritoriji. U OŠ „ Dragan Kovačević“ smo sanirali sanitarni čvor koji je namenjen deci sa posebnim potrebama. Osim uređenja, svake godine dodeljujemo i nagrađujemo najbolje đake, studente, finansiramo razne seminare. Što se tiče ustanova kulture, u toku je rekonstrukcija „ Parobroda“, Ateljeu 212 smo pomogli oko scenske tehnike i rasvete. Završeni su bazeni u „ Milanu Galetu Muškatiroviću“; završili smo radove u odmaralištu na Divčibarama, sada je ostalo da ga opremimo. Nismo zaboravili ni zelene površine: Uskoro treba da počne sređivanje Kopitareve gradine, dok smo u prošloj godini obnovili četiri fontane. Program „ Zajedno za vašu zgradu“ izazvao je veliku pažnju i naišao na veliko oduševljenje kod Starograđana, tako da ćemo ga nastaviti. U svemu ovome nismo zaboravili ni naše najstarije sugrađane kojima smo obezbedili usluge geronto domaćica – rekla je Mirjana Božidarević.

Govoreći o izveštaju o radu Uprave za prošlu 2011. godinu načelnik Dejan Kovačević istakao je da uprava dobro funkcionisala.

– Imamo manji broj zaposlenih, ljudi idu u penzije ali smo podigli produktivnost i poboljšali kadrovske strukture. Cilj nam je da primamo sposobne osobe sa visokoškolskim obrazovanjem – istakao je Dejan Kovačević .

Direktorka UK „ Parobrod“ Milena Rajković, predstavnik Javnog preduzeća „ Milan Gale Muškatirović“ Mladen Golić i Milan Lučić iz Javnog preduzeća „ Poslovni prostor opštine Stari grad“ upoznali su odbornike o radu Nadzornih odbora ovih preduzeća za 2011. godinu koje su odbornici većinom glasova usvojili.