“OČISTIMO SRBIJU“ NA STAROM GRADU

Ispred SRPC „ Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu, akcijom „ Očistimo Srbiju“ koju je pokrenulo

Minista rstvo za zažtitu životne sredine i prostornog planiranja, danas je na opštini Stari grad obeležen 5. jun – svetski Dan zaštite životne sredine.

– Akcija „ Očistimo Srbiju“ održava se danas širom naše zemlje, pa smo se zajedno ovde okupili, dragi sugrađani, učenici i studenti, da damo svoj doprinos. Poručila bih svima da vode računa o svojoj životnoj okolini, rekla je Mirjana Božidarević, predsednica Opštine Stari grad.

Koordinator akcije i član Opštinskog veća Risto Raco poručio je „da će današnja akcija biti početak velikog čišćenja u čitavoj Srbiji. Okupili smo se da damo podršku akciji koju je pokrenulo Ministratsvo za zaštitu životne sredine, da očistimo možda najlepši deo naše opštine“.

U akciji su učestvovali učenici OŠ „Braća Baruh“ i „ Mihajlo Petrović Alas“, Vazduhoplovne akademije, učenici privatne Srednje škole za ekonomiju, pravo i administraciju, studenti Biološkog fakulteta, Crveni krst „Stari grad“, kao i članovi Opštinskog veća, Milan Majstorović, Marko Bastać, Zoran Mlađenović, zamenik seretara SO Žarko Anđelković i načelnik Opštinske uprave Dejan Kovačević. Opštinarima se priključio i tim lekara DZ „Stari grad“ na čelu sa direktorom Ljubišom Perišićem.

Zaposleni iz Pro kredit banke su za ovu priliku nosili crvene majce sa porukom „Za zdraviju prirodu u našem komšiluku“. Podršku akciji dali su Riken (Recan ) fond za povraćaj i reciklažu limenki koji je organizovao igru „ Koš za čist grad“ u kojoj su se deca takmičila u ubacivanju limenki u koš i Prokredit banka koja je delila majice i rukavice. Na opštinskom štandu učesnici akcije dobili su rukavice i plastične kese za otpad pa su prionuli na čišćenje Dunavskog keja. U akciji je učestvovao i veliki broj građana.