ODRŽANO OPŠTINSKO ATLETSKO PRVENSTVO STAROGRADSKIH SREDNJOŠKOLACA I OSNOVACA, OD OD PETOG DO OSMOG RAZREDA

U Atletskoj dorani održano je opštinsko atletsko prvenstvo u kojem su se takmičili učenici starogradskih srednjih škola i osnovci od petog do osmog razreda  iz svih starogradskih škola. Opštinsko prvenstvo u atletici je, po drugi put nakon više od dve decenije, organizovao Savez sportova Gradske opštine Stari grad.


„Srednjoškolci i stariji osnovci  su se takmičili u više atletskih disciplina – skoku udalj i uvis, bacanju kugle, trkama na 100 metara, 400 metara, 800 metara i 1000 metara, kao i štafeti. Prošle godine smo obnovili starogradsko atletsko prvenstvo srednjoškolaca i osnovaca takmičenjem na Stadionu „Partizana“, a ove, na veliko zadovoljstvo učenika i nastavnika fizičkog vaspitanja, održali smo ga po prvi put u idealnim uslovima Atletske dvorane. Na ovogodišnjem takmičenju prepoznali smo dečake i devojčice koji se aktivno bave atletikom, a to nam je i osnovni cilj – da se što više dece bavi sportom“, poručio je Mirko Vujović, generalni sekretar Saveza sportova Gradske opštine Stari grad., i zahvalio nastavnicima fizičkog, srednjoškolcima i osnovcima starijih razreda na učešću na ovom opštinskom prvenstvu.

„Veoma je važno što su naša opština i Sportski savez Stari grad obnovili tradiciju školskih takmičenja osnovaca i srednjoškolaca, u kojima je u poslednje tri godine učestvovalo mnogo talentovane dece, a to je preduslov za stvaranje budućih sportskih šampiona“, zaključio je Mirko Vujović i čestitao pobednicima pojedinačnih atletskih disciplina.

Podsećamo da opština Stari grad već treću godinu za redom, u okviru programa „Stari grad misli na tebe”, organizuje besplatnu „Školu sporta“ za starogradske mališane, predškolce, prvake, đake do četvrtog razreda i starije osnovce.