OДРЖАНО ОПШТИНСКО АТЛЕТСКО ПРВЕНСТВО СТАРОГРАДСКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА И ОСНОВАЦА, OД ОД ПЕТОГ ДО ОСМОГ РАЗРЕДА

У Атлетској дорани одржано је општинско атлетско првенство у којем су се такмичили ученици староградских средњих школа и основци од петог до осмог разреда  из свих староградских школа. Општинско првенство у атлетици је, по други пут након више од две деценије, организовао Савез спортова Градске општине Стари град.


„Средњошколци и старији основци  су се такмичили у више атлетских дисциплина – скоку удаљ и увис, бацању кугле, тркама на 100 метара, 400 метара, 800 метара и 1000 метара, као и штафети. Прошле године смо обновили староградско атлетско првенство средњошколаца и основаца такмичењем на Стадиону „Партизана“, а ове, на велико задовољство ученика и наставника физичког васпитања, одржали смо га по први пут у идеалним условима Атлетске дворане. На овогодишњем такмичењу препознали смо дечаке и девојчице који се активно баве атлетиком, а то нам је и основни циљ – да се што више деце бави спортом“, поручио је Мирко Вујовић, генерални секретар Савеза спортова Градске општине Стари град., и захвалио наставницима физичког, средњошколцима и основцима старијих разреда на учешћу на овом општинском првенству.

„Веома је важно што су наша општина и Спортски савез Стари град обновили традицију школских такмичења основаца и средњошколаца, у којима је у последње три године учествовало много талентоване деце, а то је предуслов за стварање будућих спортских шампиона“, закључио је Мирко Вујовић и честитао победницима појединачних атлетских дисциплина.

Подсећамо да општина Стари град већ трећу годину за редом, у оквиру програма „Стари град мисли на тебе”, организује бесплатну „Школу спорта“ за староградске малишане, предшколце, прваке, ђаке до четвртог разреда и старије основце.