NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA SOCIJALNO UGROŽENU DECU SA STAROG GRADA

U saradnji sa opštinskim Centrom za socijalni rad, opština Stari grad podelila je paketiće za 89 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, svako dete dobilo je paketić sa igračkama i slatkišima, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta za 2016. godinu.

Paketiće su dobili štićenici Centra za socijalni rad, kao i deca iz evidencije opštinskog Crvenog krsta. Pokloni su podeljeni i deci ratnih-vojnih invalida, izbeglih, prognanih i raseljenih lica, kao i deci iz Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju iz Kneza Miloša broj 4.

Gradska opština Stari grad više od deset godina daruje decu iz socijalno osetljivih porodica sa Starog grada. Ove godine iz budžeta je za paketiće izdvojeno 700.000 dinara.

Predstavnici opštine su u okviru prazničnih aktivnosti i sezone darivanja posetili dečija odeljenja Instituta za onkologiju i Očne klinike, kao i odeljenje za nefrologiju Dečije klinike u Tiršovoj ulici i mališanima koji se leče u ovim ustanovama uručili novogodišnje paketiće.

– Kao i svake godine, trudimo se da sva deca sa naše opštine osete novogodišnju atmosferu. Znamo da je ovo simbolična i skromna pomoć, da su potrebe socijalno ugroženih porodica velike, ali smo im ovim gestom poručili da nisu zaboravljeni – kaže član Veća opštine Stari grad Vladimir Kuzmanović.