“NOVOGODIŠNJE NOTE ” U SUSRET PRAZNICIMA

Tradicionalni Novogodišnji koncert horova sa Starog grada “Novogodišnje note” održan je 15. decembra, u prepunoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Koncert je otvorio predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević, koji je pozdravio prisutne i poželeo im da uživaju u bogatom stvaralaštvu najpoznatijih horova Starog grada.

– “Treću godinu za redom naša opština organizuje besplatan Novogodišnji koncert sa željom da vam na ovaj način ulepšamo predstojeće praznike. Međutim, uvek se sa tugom setimo naše prijateljice i člana Veća Dragane Tepšić, koja je bila jedan od organizatora ove, sada već tradicionalne manifestacije – istakao je Dejan Kovačević i podsetio prisutne na brojne besplatne akcije koje opština Stari grad realizuje za kvalitetniji život Starograđana, poput usluga gerontodomaćica za pomoć u kući, “Moj starogradski majstor”, “Zajedno za vašu zgradu”, kao i besplatne izlete i karte za pozorišta za penzionere, uskori i besplatne bioskopske projekcije sredom od 15 časova u svečanoj sali opštine, i termine za besplatno plivanje na “Galetu”.

– Zahvaljujem Kancelariji za mlade opštine Stari grad na organizaciji večerašnjeg koncerta – istakao je u pozdravnom govoru predsednik Dejan Kovačević.

Publici su se predstavili horovi “Obilić”, “Beogradski madrigalisti”, Prvo beogradsko pevačko društvo i “Vox Slavicum”. Starogradski horovi nastupili su sa bogatim programom, muzičkim mozaikom, sastavljenom od klasičnih horskih dela. Publika je čula i videla mlade i talentovane, kao i iskusne horske pevačice i pevače, čije višeglasno pevanje odiše punoćom duhovne snage i pozitivne praznične energije.

Gospođa Gordana Ćetković bila je jedna od mnogobrojnih dama koje su sinoć uživale u horskoj muzici na Kolarcu.

– Iako živim u Rakovici, verni sam posetilac “Novogodišnjih nota”, još od prvog koncerta. Divno je što vaša opština na ovaj način i besplatno omogućava nama penzionerima da uživamo u pesmi naših najpoznatijih horova s jedne strane, a sa druge da promoviše kulturne vrednosti.

Sigurni smo da njeno mišljenje dele i Starograđani koji su sinoć bili u dvorani.

Ulaz na predivno muzičko veče bio je slobodan, a oni koji su došli na Kolarac čuli su i videli bogato i uzvišeno muzičko stvaralaštvo horova i podelili su praznično raspoloženje sa svim Starograđanima.