NOVI PARK KOD KULE NEBOJŠA

Pod sloganom „Posej život, pusti korenje“ opština Stari grad, Supernatural i kompanija Telenor organizovali su akciju sađenja parkovskog drveća i cveća u novom parku u Donjem gradu, kod kule Nebojša. Prvu brezu posadio je Vlade Divac, proslavljeni košarkaš i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, kome su se kasnije pridružili i mnogobrojni građani. U novom parku koji se nalazi uz biciklističku stazu, na više od 400 kvadratnih metara, posađene su i sadnice bambusa, lavande, jasmina, magnolija, a na drveće su okačene nove kućice za ptice.

U razgovoru sa novinarima Vlade Divac je izjavio da je veoma srećan što učestvuje u ovoj akciji koja predstavlja početak života. “Telenor je generalni sponzor Olimpijskog Komiteta Srbije i srećni smo što možemo da podržimo ovu akciju kojom učimo našu decu da vole i čuvaju prirodu, da ih motivišemo da stiču naviku da razvijaju svest o značaju ekologije”, kazao je Divac.

Zamenica predsednika opštine Stari grad Ana Danilović, pošto je pozvala sve prisutne da „zasuču rukave“, podsetila je na dugogodišnju saradnju opštine i Supernaturala. Ona je kazala da je opština i ove godine uputila značajnu pomoć Festivalu.

„Supernatural se ove godine nama odužio izgradnjom ovog prelepog parka na našoj opštini, na obali reke. Prostoru oko kule Nebojša zaista je nedostajao ovakav park sa klupicama, zelenilom i cvećem“, rekla je Ana Danilović.

Srđan Stanković iz Supernaturala najavio je da se ovogodišnji festival, koji će se održati u Botaničkoj bašti 23. aprila, značajno razlikuje od prethodih, kada je akcenat bio na muzici, dok se ove godine u prvi plan ističe zaštita životne sredine.

„Najveći značaj dajemo seminarima i predavanjima o zaštiti životne sredine, eko sajmu, promociji zdrave ishrane i organske poljoprivrede“, rekao je Srđan Stanković. On je istakao i saradnju sa Ustanovom kulture „Parobrod“, u kojoj će biti organizovana prezentacija filma o otvaranju novog parka kod kule Nebojša i konferencija za novinare povodom Festivala, gde će biti predstavljeni svi učesnici kako u edukativnom tako i u muzičkom programu.