NOVI CIKLUS RADIONICA KANCELARIJE ZA MLADE

Kancelarija za mlade opštine Stari grad organizuje novi ciklus radionica koje su savršene za osvetljavanje jesenjih dana. Iskoristi priliku i prijavi se!

RADIONICA CRTANJA I STRIPA – Na radionicama ćete naučiti da crtate, a i saznati zašto je važno razgraničiti slikarski pristup crtanju i primenu na ilistraciju, animaciju i strip. Osim što ćete naučiti nešto novo, dobro ćete se zabaviti. Osim crtanja (animacija, strip, dizajn ), radionice imaju interaktivni pristup, tkz. PRIČAONICE. Radionicu vodi Bojan Đukuć, srpski autor stripova, animator, publicista i pedagog. Nastava će se održavati u prostorijama kluba 50+.

RADIONICA PLETENJA – Na radionicama ćete naučiti osnove pletenja, dopuniti svoje znanje, postati kreativni i inovativni. Radionice su zamišljene kao vid druženja, zabave i kvalitetno iskorišćenog slobodnog vremena.

RADIONICA „ZAJEDNO MOŽEMO SAMI” (life coaching) – Psihološko – edukativna radionica namenjena uzrastu od 18 – 30 godina, odnosi se na pronalaženje sopstvenih resursa, alata kao i njihova primena za ostvarivanje kratkoročnih i dugoročnih ciljeva u svakodnevnom životu, ali i u poslovnom sistemu. Radionica jeste namenjena onima koji su voljni, željni i spremni na promene i kompromise sa samim sobom. U svakodnevnom funkcionisanju se suočavamo sa raznim poteškoćama ili izazovima koji nam se čine ponekad nerealnim ili nedostižnim. Da li je to samo naša pretpostavka ili se u toj sumnji da ne možemo, nismo dovoljno jaki, hrabri za nove stvari zapravo nalazi strah? Ukoliko želite da starim navikama kažete zbogom i krenete napred onda je ova radionica pravi put za vas.Radionica se održava jednom nedeljno u trajanju od 75 minuta. Radionice su tematske i svake nedelje se obrađuje različita tema sa suštiski istim ciljem „zajedno možemo sami“

Radionicu vodi konstruktivistički savetnik i dramski edukator Aleksandra Anđelković.

RADIONICA RAZVOJ AKTIVIZMA – Radionica ima za cilj da da odgovore na sledeća pitanja:

Ko su aktivisti, a ko volonteri?

Šta je aktivizam, a šta volonterizam?

Zašto aktivizam?

Metode aktivizma?

Značaj omladinskog aktivizma?

RADIONICA SMEH JOGA – Radionice smeh joge obuhvataju vežbe disanja i istezanja kao i različite tehnike koje stimulišu smeh. Na fizičkom nivou joga smeha povećava količinu kiseonika u organizmu, jača imuni sistem,relaksira napetost mišića i oslobadja nas stresa. Na mentalnom nivou razvija osećanje dobrobiti i kreativnosti, duhovno nas umiruje.

Smeh bez razloga – smeh joga je zasnovana na filozofiji „glume sreće”. U smeh jogi ne morate biti srećni, ili da imate razlog, ili da čak imate smisao za humor kako biste se smejali. Smeh joga je odlična alatka da ljudima pokaže gde im se radost sakrila i kako da je ponovo nađu i dalje neguju. I ne samo to, kada otkrijete svoju radost, bićete zdraviji, produktivniji i snažniji i sve to kroz najjednostavniju, ali ujedno i najmoćniju alatku na svetu koju svi mogu da koriste, smeh.

PRIJAVE ZA RADIONICE KZM TRAJU DO 28. NOVEMBRA I VRŠE SE PUTEM ONLAJN FORMULARA. ZA SVE OSTALE INFORMACIJE TU JE TELEFON KANCELARIJE ZA MLADE 3300-660 ILI 785-2-999.

PRIJAVNI FORMULAR (link)