NOVE KLUPE U PARKIĆU NA UGLU MILUTINA BOJIĆA I PALMOTIĆEVE

U parkiću na uglu ulica Palmotićeve i Milutina Bojića, pored biste velikog pesnika po kome je ulica dobila ime, danas su radnici JKP „Zelenilo Beograd, postavili su tri nove klupe, umesto dosadašnjih dotrajalih. Ovom događaju prisustvovali su Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade Beograda, Ana Danilović, zamenica predsednice GO Stari grad, kao i mladi iz okolnih ulica.

– Sada imamo mogućnosti za više okupljanja i druženja. Hvala Kancelariji za mlade Beograda i Starom gradu, što su podržali našu inicijativu da se stave nove klupe i neka samo tako nastave – rekao nam je jedan od okupljenih mladih ljudi, Marko Bajarlović (24).

Prema rečima Ane Danilović, ova akcija je inicirana avgusta meseca ove godine za vreme Film street-a, kada je na ovom mestu, u saradnji sa „Parobrodom“, održana projekcija filma „Doručak sa Tifani“. Tako su Kancelarija za mlade Beograda i opština Stari grad su intervenisali da JKP „Zelenilo Beograd“ postavi klupe na ovom mestu, a u planu je postavljanje i dogi-potova, u sklopu nastavka redovne opštinske akcije.

– Očekujemo da ovo mesto u buduće ne bude poznato samo po bisti Milutina Bojića, već kao i omiljeno mesto okupljanja klinaca iz kraja i želimo da i nove generacije odrastu uz nove klupe u parkiću – dodala je Ana Danilović.