NOVA LABORATORIJA NA FIZIČKOM FAKULTETU

Profesori Fizičkog fakulteta, na čelu sa dr Miloradom Kurajicom, pozvali su danas Mirjanu Božidarević, predsednicu GO Stari grad u novootvorenu laboratoriju za fiziku lasera, da bi joj se zahvalili na dosadašnjoj veoma uspešnoj saradnji.

– Želeli smo da se i na ovaj način zahvalimo predsednici naše opštine koja nam je pomogla da organizujemo međunarodnu konferenciju iz oblasti fizike i projekat kojim smo popularizovali fiziku po srednjim i osnovnim školama sa namerom da mladima približimo ovu nauku.

Mirjana Božidarević se upoznala sa namenom i suštinom rada nove laboratorije za fiziku lasera i istakla da GO Stari grad, nastoji da kad god je u mogućnosti pomogne fakultetima u njihovom radu i da joj je izuzetno drago što je opština mogla da pomogne projekat koji je mladima, kroz radionice širom Srbije, mogao da pokaže da fizika nije bauk.

Profesor Kurajica je ukazao na veliki značaj laboratorije za Fizički fakultet i posebno istakao značaj anti vibracionog stola koji sada imaju u laboratoriji u Dušanovoj 13.