DEČJI NOVOGODIŠNJI VAŠAR

Tradicionalni Dečji novogodišnji vašar održaće od četvrtka, 23. 12. do petka, 24. 12. 2010 od 8 do 15 časova u holu Gradske opštine Stari grad, Makedonska 42.

Prvog dana vašara učestvovaće učenici osnovnih škola „ Dragan Kovačević“, Drinka Pavlović“, „ Braća Baruh“ i „ Vuk Karadžić“, dok će drugog dana učestovati učenici škola „ Kralj Petar Prvi“, „Stari grad“, „ Mihailo Petrović Alas“ i „Skadarlija“. Očekuje su da će u ovoj manifestaciji učestovati oko 1000 mališana.

Svaka škola će imati svoj štand na kome će prodavati novogodišnje ukrase, a na jednom štandu održavaće se novogodišnja lutrija. Kao i svake godine i ove će biti održan maskenbal i izbor za najlepši štand i eksponat. Prvog dana, na radost dece, u režiji Pan teatra održaće se novogodišnja pozorišna predstava „Salalajkina novogodišnja čarolija,“ dok će drugog dana, deca uživati u predstavi „ Novogodišnji gusarski jedrenjak“.

Organizator održavanja Dečjeg novogodišnjeg vašara, kao i prethodnih godina, je opštinska organizacija Prijatelji dece „ Stari grad, a pod pokroviteljstvom GO Stari grad.