NAJLEPŠE BAŠTE STAROG GRADA

Savet za ekologiju SO Stari grad, danas je u Kući Đure Jakšića, proglasio najlepše bašte, terase i dvorišta na svojoj teritoriji. Nagrađenim sugrađanima, diplome, statuu dživdžana i prigodan novčane nagrade uručivale su Mirjana Božidarević, predsednica opštine i Ana Danilović, zamenica predsednice. Prisutne građane pozdravila je i Andrea Simonov, predsednica Saveta rekavši da već 21 godinu traje akcija što jasno pokazuje ga građani žele da sačuvaju i ulepšaju svoju sredinu.

„Ovde smo da vas motivišemo i nagradimo za trud koji ste uložili u ulepšavanju svog životnog prostora i želim da nas je iz godine u godinu sve više“ rekla je, nagrađenima, Mirjana Božidarević.

Žiri Saveta za ekologiju u sastavu Andrea Simonov, predsednica, Mirjana Damjanović, zamenica predsednice i članovi Dragana Tepšić, Dejan Bošković i Nikola Petrović su u okviri akcije za izbor najlepše bašte, terase, dvorišta i bašta restorana i poslovnog prostora u obilazili teritoriju opštine Stari grad i na osnovu prethodno utvrđenih kriterijuma odlučio da proglasi najbolje.

U kategoriji za najcvetniju ulicu proglasi je Skadarsku ulicu, za najcvetniju baštu – baštu restorana „ Šešir moj“, a za najcvetniji poslovni prostor- prostor Srpske banke.

Za najlepše dvorište poslovnog prostora proglašeno je dvorište „ Akademije umetnosti“ u Balkanskoj 21, dok je za najlepšu terasu – balkon proglašena terasa u Gospodar Jovanovoj 11 o kojoj brine gospođa Milina Petrović.

U kategoriji za najlepšu krovnu terasu proglašena je terasa u Knez Miletinoj 14, gospođe Slobodanke Jovanović. Drugo mesto osvojila je terasa u Kneza Miloša 16 o kojoj vodi računa gospođa Ljiljana Vučković- Dekić i treće mesto osvojila je terasa u Kapetan Mišinoj 23/a o kojoj se brine gospođa Marija Oreški.

Prvo mesto u kategoriji najlepši međublokovski prostor osvojio je prostor u Ulici Braća Baruh 1, drugo mesto takođe u Ulici Braća Baruh 9, dok je treće mesto osvojio prostor u Ulici Dunavski kej 2.

U kategoriji najlepše uređenu baštu – dvorište prvo mesto osvojilo je dvorište u Skadarskoj 12 o kome brine gospodin Vukašin Drvenica, drugo mesto pripalo je dvorištu u Ulici Knez Miletinoj 17 o kome se stara Jovan Nišić i treće mesto osvojilo je dvoriše u Đure Daničića 11 o kome vodi računa gospođa Jasna Stojanović.

Svi nagrađeni su od GO Stari grad dobili diplome, statue dživdžana i prigodne novčane nagrade. Vlasnik restorana „Šešir moj“ gospodin Vlada Ilić odrekao se svoje novčane nagrade u ime Crvenog krsta „ Stari grad“.

Zahvalnice za trud i učešće u akciji dobili su Slavka Đukić iz Ulice Strahinjića bana 72/A, Verica Lević iz Gospodar Jevremove 27, Sabina Kerić iz Venizelosove 52 , kao i Boris Vukasović, vlasnik bašte kafea „ Kliše“, Hilandarska 8.