NAGRADE ZA INFORMATIČARE I TIM CRVENOG KRSTA

Luka Milićević, učenik Matematičke gimnazije, i Uglješa Stojanović, učenik Računarske gimnazije, osvajači medalja na 21. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, održanoj od 8. do 15. avgusta u Bugarskoj, danas su bili gosti opštine Stari grad, koja ih je nagradila za ostvarene uspehe.

Na svečanom prijemu u maloj sali, predsednica opštine Mirjana Božidarević, uručila im je novčane nagrade. Za osvojenu srebrnu medalju u Bugarskoj Luka Milićević dobio je 20.000 dinara, dok je Uglješa Stojanović za bronzano odličje od opštine Stari grad dobio 10.000 dinara.

– Postigli ste izuzetan rezultat koji je plod dugotrajnog rada. Opština želi i dalje da vas motiviše, kako bi nastavili da budete primer svima – rekla je Mirjana Božidarević, pozdravivši pritom i prisutne profesore.

Predsednica Mirjana Božidarević uručila je i nagrade od po 10.000 dinara članovima tima Crvenog krsta „Stari grad“, koji je osvojio titulu evropskog šampiona na takmičenju u Nemačkoj. Šestočlani tim sa Starog grada činili su: Nina Jovanović, Jovana Marinković, Nikola Ivanović, Aleksandar Majstorović, marija Slavković i Katarima Čomić.

Predsednica Mirjana Božidarević čestitala je članovima tima Crvenog krsta „Stari grad“, koji su uspeli da osvoje prvo mesto na tako velikom takmičenju gde su se u pružanju prve pomoći takmičili i mnogo stariji i iskusniji od njih.

– Pripadnici našeg tima Crvenog krsta takmičili su se sa medicinskim osobljem koje već radi u hitnim medicinskim službama, tako da je njihov uspeh tim značajniji – istakla je predsednica Božidarević.