NAGRADE NAJUSPEŠNIJIM ŠKOLAMA I ĐACIMA

U velikoj sali OŠ „Mihajlo Petrović Alas“, danas je održana svečana dodela nagrada najuspešnijim osnovnim školama i đacima sa Starog grada koji su osvajali najviša mesta na opštinskim, gradskim i republičkim takmičenjima ove školske godine. Nagrade su dodelili Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad i Risto Raco, član Opštinskog veća i predsednik UO organizacije „Prijatelji dece“.

-Lepo je kada ste talentovani, vredni i učestvujete na ovakvim takmičenjima. Ja vam čestitam, ali to je još jedan dokaz da su vaši učitelji i nastavnici pravi i kvalitetni. To je i motivacija za dalji rad u kome ne treba da ima popusta ni sa jedne strane –obratila se Mirjana Božidarević prisutnim đacima koji su na poklon dobili velike knjige crtanja, pesme i priče, muzičke CD-ove ali i najkvalitetnije tricikle.

U nastavku programa, Dragiša Cvejić, sekretar „Prijatelja dece“, najavio je nastupe najuspešnijih učenika sa takmičenja: Orkestra OŠ „Drinka Pavlović“(osvojili prvo mesto na Republičkom takmičenju), Lutkarske predstave i Folklora(OŠ „Vuk Karadžić“), Teodore Kaljević (OŠ „Braća Baruh“), Stefana Veselinovića i Sare Stamatovića(OŠ „Mihajlo Petrović Alas“), Ritmike „Magarac i frule“(OŠ „Kralj Petar prvi), Ljubice Pjejović i Ritmike iz OŠ „Skadarlija“, kao i Ljudmile Vranić i Miroslava Vimera iz OŠ „Dragan Kovačević.

Najuspešnija škola u protekloj školskoj godini je „Mihajlo Petrović Alas“.