NAGRADE NAJUSPEŠNIJIM OSNOVCIMA

Svečana dodela nagrada, knjiga, CD-ova i pohvalnica učenicima osnovnih škola sa teritorije opštine Stari grad – đacima generacije i nosiosicima Vukove diplome, održana je 20. juna u kulturnom centru „Reks“.

Priznanja najboljima podelili su Mirjana Božidarević, predsednica opštine i Vjera Radović, članica opštinskog veća. U programu koji je vodio Igor Brakus, voditelj sa radija “B92”, učestvovao je i horski ansambl „Škart“.

Pre svake dodele određenoj školi, na video bimu je prikazan kratak film o toj školi.

Na početku svečanosti hor je otpevao pesmu „Odlikaši“, autora Duška Trifunovića.

Mirjana Božidarević je đacima čestitala na uspehu sledećim rečima:

– Želim da vam čestitam na uspehu koji ste ostvarili za svojih prvih osam godina školovanja i želim vam da tako nastavite, a pošto ste završili sa prijemnim ispitima, verujem da ste ih položili i da ćete se upisati u školu koju želite.

Želim vam, naravno, da budete srećni i zadovoljni u životu, da što više naučite i saznate, da budete radoznali, kreativni, na radost svojih roditelja, svih nas, a i vaših potomaka.

Ovogodišnji đaci generacije u starogradskim osnovnim školama su: Fon Burg Teodor (Matematička gimnazija – ogledna odeljenja), Stojanović Marta (OŠ „Drinka Pavlović“) Šijački Tamara (OŠ „Mihailo Petrović Alas“), Vučićević Bojana (OŠ „Stari grad“), Stojanović Dušan i Apostolović Sanja (OŠ „Vuk Karadžić“), Šabani Denis i Marković Aleksandra (OŠ „Braća Baruh“), Vračarić Vladimir (OŠ „Skadarlija“) i Mišić Ognjen (OŠ “Kralj Petar prvi”). Njih je opština osim knjigama i CD-ovima, nagradila i sa po digitalnim foto aparatom.

Nagradu je dobila i Đoković Marija, odlična učenica iz OŠ za zaštitu vida “Dragan Kovačević”.

Svečanost je zatvšema ponovnim izvođenjem pesme „Odlikaši“.