LAPTOP RAČUNARI ZA NAJBOLJE SREDNJOŠKOLCE

Kao i prethodnih desetak godina, opština Stari grad je nagradila đake generacije školske 2007/2008. godine. Dvanaest najboljih đaka srednjih škola su za svoj izuzetan trud i uspeh od opštine dobili najnovije laptop računare i knjige: „Narodni poslanik“ od Branislava Nušića i zbirku pesama „Gradinar“ od Rabidranta Tagore. Đaci generacije dobili su i Monografiju o Beogradu Branka Srugara i dva CD, o Starom gradu i „Moja Srbija“.

Mirjana Božidarević, predsednicima opštine Stari grad, na svečanosti priređenoj u Aero klubu, ugostila je i pozdravila nagrađene učenike, direktore i razredne starešine kao i prisutne članove njihovih porodica.

– Drago mi je što mogu da uručim nagrade najboljim učenicima srednjih škola u našoj opštini. Želim vam da nastavite i dalje ovako sjajno da nižete uspehe i na fakultetima koje izaberete. Želim vam, pre svega, da budete zdravi, zaljubljeni, kao i do sada kreativni i da, ukoliko vaše studije nastavite u inostranstvu, se vratite u Srbiju i ovde radite – rekla je predsednica opštine. Osim reči pohvale đacima, Mirjana Božidarević je čestitala i profesorima i direktorima škola ali i roditeljima đaka.

Veliki uspeh ove godine u svojim školama postigli su učenici: Marija Vlaisavljević iz Trgovačke škole, Anđela Drčelić iz Baletske škole „Lujo Davičo“, Vuk Popović iz Pravno poslovne škole, Blagoje Šoškić, iz Prve beogradske gimnazije, Marija Jelić iz Matematičke gimnazije, Aleksandra Dragosavac iz muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“, Biljana Todorović iz muzičke škole „Mokranjac“, Katarina Ilić iz Prve ekonomske škole, Jan Lenhart iz Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“, Nada Đuričić iz Vazduhoplovne akademije, Dejan Mišić iz Elektrotehničke škole „Stari grad“ i Damir Divjak iz Tehničke škole za obradu drveta, unutrašnju dekoraciju i pejzažnu arhitekturu.