„MOJE DVORIŠTE – MALA PLUĆA GRADA“ – DODELJENE NAGRADE I ZAHVALNICE NAJVREDNIJIM STAROGRAĐANIMA

Starograđani, vlasnici najlepših dvorišta i terasa okupili su se 4. jula u Kući Đure Jakšića, na dodeli nagrada i proglašenju pobednika povodom tradicionalne akcije ,,Moje dvorište – mala pluća grada”, koju više od dve decenije organizuje Savet za zaštitu životne sredine opštine Stari grad. Učesnicima akcije i nagrađenima, na trudu i volji da našu opštinu učine još lepšom i urednijom, zahvalio se predsednik opštine Dejan Kovačević.

– Kao i prethodnih godina, i ove nastavljamo sa nagrađivanjem vašeg zalaganja za ulepšavanje izgleda opštine, koja inače ima malo zelenih površina. Dvorišta i terase čine ne samo vaše mesto za odmor i opuštanje, već i ukras celog grada – rekao je predsednik Kovačević.

Članovi Saveta su prethodno obišli Stari grad i odlučili da po sledećem redosledu nagrade najlepša dvorišta i terase. U kategoriji za izbor „najlepšeg dvorišta“, prvo mesto osvojilo je dvorište koje zajedno uređuju komšije, na čelu sa Stojadinkom Mlađenović, iz Ulice Tadeuša Košćuška 86a. Drugo mesto ravnopravno su podelili Starograđani iz Milutina Bojića 7, koje je predstavljao Saša Radić, i sugrađani iz Dunavskog keja 2, na čelu sa bračnim parom Pajić, Dragana i Sima. Treće mesto pripalo je komšijama iz Skadarske 12, koje je predstavljao Vukašin Drvenica.

Najlepšu terasu na Starom gradu je uredila Stana Krčmar Naumović, iz Ulice Kneza Sime Markovića 9. Drugo mesto osvojila je Anđelka Jovanović vlasnica terase u Palmotićevoj 25, a treću nagradu je dobila Milina Petrović, za terasu u Gospodar Jovanovoj 11.

Osim statue dživdžana i zahvalnice, nagrađeni su dobili i prikladne novčane nagrade. U ovogodišnjoj akciji prijavio se veliki broj Starograđana, vlasnika negovanih i lepo uređenih bašti i terasa. Savet za zaštitu životne sredine dodelio je zahvalnice svim učesnicima ovogodišnje akcije „Moje dvorište – mala pluća grada“ koje im je takođe uručio predsednik opštine Dejan Kovačević.