MLADI OTPUTOVALI U ESEN

U organizaciji Opštine, Kancelarija za mlade i Ustanove kulture „Parobrod“, 30 mladih umetnika sa Starog grada danas je krenulo na put u Esen – jednu od tri evropske prestonice kulture.

Boravak će trajati pet dana, a učesnici će prisustvovati otvaranju 61. „Festivala svetlosti“ i posetiti najistaknutije spomenike kulture Rura, nekadašnjeg središta teške industrije a danas oblasti sa brojnim kulturno-umetničkim sadržajima. Predstavnici opštine i Kancelarije za mlade sastaće se sa čelnicima Esena, internacionalnim sekretarom manifestacije „Rur 2010“, kao i sa predstavnicima lokalnih omladinskih i kulturnih organizacija.

Mirjana Božidarević, predsednica Opštine tim povodom je rekla:

– Svrha putovanja mladih Starograđana je upoznavanje sa gradom, koji je proglašen Evropskom prestonicom kulture.

Poznato je da se Beograd kandiduje za prestonicu evropske kulture 2020 godinu. Nadamo se da će naši mladi sugrađani za 10 godina aktivno učestvovati u društvenom životu i da će doprineti da se taj cilj ostvari. Po njihovom povratku u „Parobrodu“ će se održati izložba fotografija i „tviter“ naloga, kao rezime utisaka koje su mladi svakodnevno ažurirali tokom boravka u Esenu.