MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA „TROFEJ BEOGRADA” 22. I 23. AVGUSTA

Međunarodna biciklistička trka „Trofej Beograda” održaće se tokom vikenda, 22. i 23. avgusta, na stazi dugoj 157,6 kilometara. Trka se održava 61. put i u njoj će učestvovati 74 juniora i kadeta iz nacionalnih timova Poljske, Slovačke, Bugarske i Mađarske i klubova iz Rumunije, Slovenije, Republike Srpske i Srbije. Organizator takmičenja je Biciklistički savez Beograda, a pokrovitelj Sekretarijat za sport i omladinu.

– Prva etapa trke počeće u subotu, u 16 časova, u Makišu, a završiće se na vrhu Avale, kada takmičari pređu stazu dugu 92,6 kilometara. Druga etapa voziće se na Košutnjaku – takmičari će u 10 krugova preći 65 kilometara. Prvog dana trke biciklisti će iz Makiša voziti prema Barajevu, odakle će produžiti za Sopot i dalje prema Ralji i Avali – rekao je Nebojša Popov, predsednik Biciklističkog saveza Beograda.

Trku će u subotu, u 15 časova, svečano otvoriti predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević ispred opštinske zgrade u Makedonskoj ulici, odakle će se takmičari odvesti do Makiša. U centru Barajeva će, u 17 časova, biti dat i znak za početak trke „Dunavski kup”, u kojoj će učestovati veterani i rekreativci.