МЕЂУНАРОДНА БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА „ТРОФЕЈ БЕОГРАДА” 22. И 23. АВГУСТА

Међународна бициклистичка трка „Трофеј Београда” одржаће се током викенда, 22. и 23. августа, на стази дугој 157,6 километара. Трка се одржава 61. пут и у њој ће учествовати 74 јуниора и кадета из националних тимова Пољске, Словачке, Бугарске и Мађарске и клубова из Румуније, Словеније, Републике Српске и Србије. Организатор такмичења је Бициклистички савез Београда, а покровитељ Секретаријат за спорт и омладину.

– Прва етапа трке почеће у суботу, у 16 часова, у Макишу, а завршиће се на врху Авале, када такмичари пређу стазу дугу 92,6 километара. Друга етапа возиће се на Кошутњаку – такмичари ће у 10 кругова прећи 65 километара. Првог дана трке бициклисти ће из Макиша возити према Барајеву, одакле ће продужити за Сопот и даље према Раљи и Авали – рекао је Небојша Попов, председник Бициклистичког савеза Београда.

Трку ће у суботу, у 15 часова, свечано отворити председница општине Стари град Мирјана Божидаревић испред општинске зграде у Македонској улици, одакле ће се такмичари одвести до Макиша. У центру Барајева ће, у 17 часова, бити дат и знак за почетак трке „Дунавски куп”, у којој ће учестовати ветерани и рекреативци.