„MEDIJSKA PEDAGOGIJA“ ZA OSNOVCE

U Osnovnoj školi „ Kralj Petar Prvi“ danas je predstavljen projekat medijskog edukativnog centra „ Medijska pedagogija“. Projekat je nastao u radionici u Berlinu, u kojoj su osim dece iz Berlina učestvovala i deca iz Marseja i Beograda. Ispred opštine Stari grad prezentaciji projekta su prisustvovali kordinatori Kancelarije za mlade GO Stari grad Boris Radaković i Bojan Marić.

– Projekat koji smo pokrenuli u maju ove godine trajaće do avgusta 2013. godine i njime su obuhvaćeni učenici iz tri grada: Berlina, Marseja i Beograda. Osnovna tema ali i cilj radionica koje se održavaju po ovim gradovima jeste novac kao sistem vrednosti u današnjem društvu. Želimo da pomognemo deci da shvate različitosti vrednosti koje se mogu kupiti novcem i sistemom vrednosti kao što je prijateljstvo, ljubav, poverenje, obrazovanje. Zahvaljujemo GO Stari grad što je kupovinom net bukova učenicima trećih razreda omogućila da aktivno učestvuju u realizaciji ovog projekta jer je postignut kvalitetan nivo kompjuterske pismenosti – kaže Miomir Rajčević, direktor Medijskog edukativnog centra.

Takođe, opština je finansijski pomogla odlazak osnovaca sa Starog grada na pripreme koje su održane u Varaždinu (Hrvatska), Breši (Italija) i Trbovlju (Slovenija).