AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

Volonterski servis opštine Stari grad, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi i Crvenim krstom Stari grad, danas je organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi u velikoj sali Gradske opštine Stari grad. Akcija je protekla uspešno, i po tradiciji, nastaviće se svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu u periodu od 10 do 15 časova.

– Smatram da davanje krvi treba da bude normalna stvar, ali nažalost naše društvo nije dovoljno obavešteno o tome. Svako treba da daje krv, jer tako možeš da spaseš nečiji život, a da tebi ne bude ništa. Naučili su nas u školi da se na taj način proizvodi nova krv i da tako i sebi pomažemo. Već četiri puta sam davao i nameravam tako i da nastavim da dajem krv. Ovom prilikom bih apelovao na sve građane, a posebno moje vršnjake da se ne boje i da se slobodno uključe -poručio je Uroš Milanović (21).

Koordinator Volonterskog servisa Stari grad, Miloš Marković, poziva sve građane da budu društveno odgovorni i pomognu tako što će dati krv i da se što češće odazivaju svim akcijama humanitarnog tipa, a posebnom onim od kojih zavisi nečiji život. Na ovaj način se pokazuju solidarnost i ispravni međuljudski odnosi.