LAPTOP RAČUNARI ĐACIMA GENERACIJE

Đaci generacije starogradskih srednjih škola i gimnazija, danas su za postignute rezultate, u Pedagoškom muzeju, nagrađeni od opštine Stari grad. Njih četrnaestoro dobilo je od predsednice Mirjane Božidarević i njene zamenice Ane Danilović na poklon laptop računare i diplome.
To su: Nevena Majdevac (muzička škola“Dr Vojislav Vučković), Aleksandra Jovanović (muzička škola „Mokranjac“), Bojana Mitrović (Baletska škola „Lujo Davičo“), Jelena Stanimirović (Tehnička škola „Drvo art“), Nikola Mladenović (Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“), Milan Kovačević (Elektrotehnička škola „Stari grad“), Marijana Sitar (Vazduhoplovna akademija), Bojana Mučibabić (Pravno-poslovna škola Beograd), Jovana Nikolić (Trgovačka škola), Radomir Lazić (Prva ekonomska škola), Nikola Šibalić i Jelena Marković (Matematička gimnazija), Vuk Vuković (Prva beogradska gimnazija) i Jelena Antić (Računarska gimnazija).

Na početku svečanosti, Nemanja Antović, novi direktor Pedagoškog muzeja, obratio se svim prisutnima, zahvalivši se rukovodstvu opštine Stari grad što je za ovu svečanost izabralo njegovu instituciju.

Mirjana Božidarević je istakla da je opština Stari grad veoma ponosna što ima tako uspešne đake:
– Svima vam čestitam na uspehu koji ste postigli tokom školovanja. Želim vam da se upišete na fakultete koje želite, da budete dobri studenti, da vam studentsko dobra bude bar toliko lepo kao ovo srednjoškolsko. Pretpostavljam da vam je žao što odlazite iz srednje škole, ali naravno da i studiranje ima svoje prednosti. Čestitam i vašim profesorima koji su sigurno mnogo doprineli da budete tako dobri, kao i vašim roditeljima koji su vas sigurno pomagali, hrabrili i podsticali da istrajete u vašim naporima da postignete ovako sjajne rezultate. Čestitam i vašim ostalim drugovima i drugaricama koji su završili srednje školovanje-rekla je Mirjana Božidarević.

Na kraju su svi prisutni obišli trenutnu postavku Pedagoškog muzeja, uz stručna objašnjenja kustosa.