KONCERT ZA TREĆE DOBA ODRŽAN NA „KOLARCU”

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Stari grad, a u saradnji sa Društvom za brigu o starim licima iz Dobračine 11 i Radio Beogradom, u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca održan je juče 41. tradicionalni Koncert za treće doba. Inače, oktobar je međunarodni mesec starih i to je bio i povod da se i ove godine okupe stariji Starograđani.

Koncert je otvorila predsednica Skupštine opštine Stari grad Mila Popović, upućujući im pozdrave predsednika opštine Marka Bastaća.

– Bez obzira na trenutne finansijske probleme sa kojima je opština suočena, odlučili smo da nastavimo sa našim dobro poznatim besplatnim programima koji imaju za cilj podizanje kvaliteta života svih građana naše opštine – rekla je Mila Popović i pozvala Starograđane da uživaju u koncertu.

Veterani KUD -a „Gradimir” su potom izveli „Kraljevo kolo”, a onda su se, na opšte zadovoljstvo publike, nizali poznati interpretatori narodne muzike: Merima Njegomir, Snežana Savić, Rade Jorović i drugi, koji su nagrađeni dugotrajnim aplauzima starogradske publike.

Društvo za brigu starim licima opštine Stari grad je humanitarna organizacija koja postoji već četiri decenije, sa sedištem u Dobračinoj 11 na Starom gradu.