KAMENJEM NA PROTIVNIKE RADOVA NA TRGU REPUBLIKE

Srpska napredna stranka je od jutros nastavila sa slanjem provokatora, koji su dobili zadatak da vređaju i verbalno i fizički napadaju građane koji učestvuju u dvadesetčetvoročasovnoj blokadi radova na Trgu republike.

Najpre su predstavnicima opštine Stari grad, koji su mirno sedeli na gradilištu na Trgu republike upućivane najbrutalnije psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi, da bi potom bili gađani kamenicama, uz pokušaje provokatora i nasilnika da podignu i jednu od betonskih ploča i njome gađaju građane koji se protive radovima u centru grada. Nakon udarca od strane nasilnika, koji je potom pobegao u Ulicu braće Jugovića, Marko Dragoslavić, koji je telefonom snimao sve incidente, pao je preko ograde i zadobio lakše telesne povrede. Neizostavni element naprednjačkih provokacija, osvedočeni silovatelj Sima Spasić dodatno je pokušavao da izazove incident.

Dvadesetčetvoročasovna blokada radova na Trgu republike je okončana u podne, a građani i predstavnici opštine Stari grad poručuju da neće odustati od sprečavanja radova koji su štetni za Beograd, a sprovodi ih nestručna, bahata i kriminalizovana gradska vlast predvođena zamenikom gradonačelnika Vesić Goranom.