JUBILEJ PRVE EKONOMSKE ŠKOLE

Prva ekonomska škola obeležila je danas, 14. maja, 129 godina svoga postojanja. Za dugogodišnju saradnju i pruženu finansijsku pomoć opština Stari grad je dobila zahvalnicu.

Na svečanosti u školi priznanje je primio Zoran Mlađenović, član Opštinskog veća, Gradske opštine Stari grad. Zahvalnice su dobile i firme sa kojima škola sarađuje a nagrađeni su i najbolji učenici i profesori.

Svečanost su ulepšale Tijana Bulatović, Nevena Marinković i Mina Janakijev sa predstavom „Stilske vežbe“ Rejmonda Kenoa.

Gosti su mogli da se prošetaju i uživaju u tek rekonstruisanom dvorištu koje je finansirala opština Stari grad. Školsko dvorište je danas besprekorno uređeno sa novim drvenim klupama, popločano i puno zelenila.

Direktor škole, Milibor Saković, rekao je da zahvaljujući opštini škola sada ima prelepi kutak za odmor đaka posle časova i zahvalio se firmi „Standard“ koja je bila izvođač radova.

– Želeo bih da iskoristim ovu priliku i da se zahvalim predsednici opštine Mirjani Božidarević koja je podržala našu akciju da povežemo ekonomske škole u regionu, Ekonomijadu“. Ove godine mi smo bili domaćini sedam škola iz raznih krajeva naše bivše zemlje.

Zoran Dronjak, učenik prvog razreda, kaže da je dvorište super i da do sada nisu imali gde da se okupe nego ispred škole. Zoran misli da će sad mnogo više da se druže, jer zaista imaju prelepo dvorište.

Prva ekonomska škola ima tradiciju dugu 129 godina i jedna je od elitnih škola koja ima zasluženi ugled, na šta su ponosni učenici, roditelji i profesori. Visok rejting škole je stican godinama dobrom organizacijom i kvalitetom nastave, uz negovanje svih tradicionalnih vrednosti koje ova renomirana škola ima, ali i praćenjem savremenih tokova u nastavi, primenom aktivnih metoda, učešćem u reformi ekonomske struke itd. Škola se nalazi se u samom centru u Bulevaru despota Stefana Lazarevića bivša 29. novembra.