JAVNI POZIV ZA ČETVRTI PROGRAM „ZAJEDNO ZA VAŠU ZGRADU” – ROK ZA PRIJAVU PRODUŽEN DO 01.03.2016.

Gradska opština Stari grad uputila je 16. novembra 2015. godine Javni poziv skupštinama i savetima stambenih zgrada za ČETVRTI PROGRAM „ZAJEDNO ZA VAŠU ZGRADU“

Opština će u programu „Zajedno za vašu zgradu“ za 2015. godinu su/finansirati održavanje zgrada i prostora oko njih, za skupštine i savete zgrada koje u programu učestvuju:

– PRVI PUT – u iznosu do maksimalnih 300.000 dinara

– DRUGI PUT – do 200.000 dinara

– TREĆI PUT – do 150.000 dinara

– ČETVRTI PUT – do 100.000 dinara.

– Kroz ovaj opštinski program zajedno smo poboljšali kvalitet života u preko 900 zgrada na Starom gradu, dok je broj intervencija koje smo zajednički finansirali premašuje hiljadu – kaže povodom javnog poziva Marko Bastać, član Veća opštine i predsednik komisije „Zajedno za vašu zgradu“.

Mnogo je pozitivnih primera šta sve može da se uradi za svoju zgradu i za svoj kraj. Skupštine/saveti starogradskih zgrada mogu se pohvaliti da su u partnerstvu sa opštinom okrečile ulaze, postavile nova ulazna vrata i stolariju, ugradile interfone i video nadzor, zamenile poštanske sandučiće, renovirale podrumske prostorije, uredile prilaze ili svoja dvorišta. Dobro organizovani stanari obnovili su fasade, neki i krovove. U mnogim zgradama to je urađeno po prvi put nakon više decenija od njihove izgradnje.

– Program „Zajedno za vašu zgradu“ je model uspešnog partnerstva i pomoći skupštinama stanara, posebno u vreme ekonomske krize. Ponosni smo što su Starograđani program prihvatili i što aktivno učestvuju u njemu. Zajedno čuvamo naš Stari grad – poručuje Marko Bastać, i poziva skupštine zgrada da se prijave za novi program.

Prijave se dostavljaju u zatvorenoj koverti, lično ili poštom, na adresu: Gradska opština Stari grad, Beograd, Makedonska 42, sa naznakom: Prijava za javni poziv „ZAJEDNO ZA VAŠU ZGRADU“.

Potrebna dokumentacija, obrasci 1 i 2, mogu se preuzeti radnim danima od 8,00 do 15,00 časova, na šalteru Portirnice u opštinskoj zgradi ili na linkovima ispod vesti (Preuzmite potrebnu dokumentaciju).

Za sva dodatna obaveštenja možete se obratiti članu Veća opštine Marku Bastaću, svakim radnim danom na telefon 011/3222-626 ili na mejl bastac@starigrad.org.rs

Obaveštavamo vas da je zbog velikog interesovanja i na zahtev starogradskih skupština/saveta zgrada ROK ZA PRIJAVE PRODUŽEN DO 01.03. 2016. godine.

Preuzmite potrebnu dokumentaciju:

1.Javni poziv „Zajedno za vašu zgradu“

2. Obrazac 1

3. Obrazac 2