IZLOŽBA „SCENSKI KOSTIM I FOTOGRAFIJA“ U SKADARLIJI

Povodom 60 godina Fakulteta primenjenih umetnosti u Kući Đure Jakšića, u petak 20. februara u 20 časova, Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad, otvoriće izložbu radova studenata FPU pod nazivom: „Scenski kostim i fotografija“. Sa Odseka „Kostim“, biće izloženi radovi 15 studenata ateljea „Scenski kostim“, selektora, vanrednog profesora Ljiljane Petrović.
Izložba će sadržati kostime inspirisane delima V. Šekspira na temu: Sto posto uštede tkanine. Kostimi će biti tretirani kao skulptura sa akcentom na formu i geometriju. Na lutkama će biti postavljeno 17 kostima. Pored kostima biće i skice izloženih radova.
U isto vreme petoro studenata Odseka „Grafika“ sa Fakulteta primenjenih umetnosti sa selektorima profesorom Branimirom Karanovićem i docentom Vladimirom Tatarevićem izložiće fotografije kostima u različitim prostorima i ambijentima. Biće izloženo ukupno 18 printova.
Izložba „Scenski kostim i fotografija“ biće zatvorena 7. marta u 20 časova koncertom studenata Fakulteta muzičke umetnosti. Na koncertu će se izvoditi dela klasične muzike a na programu je Sonata za trubu i klavir P. Hindemita i Šubertova Arpegione sonata.
Podsećamo da je opština Stari grad izložbeni prostor Kuće Đure Jakšića, u Skadarskoj broj 34, ustupila talentovanim studentima fakulteta likovnih, primenjenih, muzičkih i dramskih umetnosti za njihovu prezentaciju.