IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U „PAROBRODU“ DO 4. DECEMBRA

Fotografije nastale u okviru projekta Kancelarije za mlade opštine Stari grad i UK „Parobrod“ Kultura@Essen biće izložene do 4. decembra u galerijskom prostoru „Parobroda“ u Kapetan Mišinoj ulici. Izložbu su sinoć otvorile predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević i prva sekretarka ambasade Nemačke Sibil Pfaf.

Predsednica Božidarević kazala je da se veoma obradovala kada je čula predlog Kancelarije za mlade za odlazak studenata umetničkih fakulteta, arhitekata i budućih producenata u Esen.

„Divno je kada možete da pomognete mladim ljudima da saznaju nešto novo i dobiju inspiraciju za buduće ideje i projekte. Nadam se da će mnogi od njih aktivno učestvovati u aplikaciji Beograda za evropsku prestonicu kulture 2020. godine.“

Na izložbi učestvuje 30 mladih umetnika, koji su u okviru ovog projekta boravili u poseti Esenu, prestonici evropske kulture 2010. godine. Utisci i iskustva iz Esena predstavljeni su kao dobar početak za Beograd koji želi da 2020. godine ponese titulu evropske prestonice kulture.

U organizaciji Kancelarije za mlade opštine Stari grad i Ustanove kulture „Parobrod“ trideset mladih studenata sa Starog grada boravilo je od 27. oktobra do 2. novembra na studijskom putovanju u Esenu, glavnom gradu nemačke regije Rur.