ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА У „ПАРОБРОДУ“ ДО 4. ДЕЦЕМБРА

Фотографије настале у оквиру пројекта Канцеларије за младе општине Стари град и УК „Пароброд“ Kultura@Essen биће изложене до 4. децембра у галеријском простору „Пароброда“ у Капетан Мишиној улици. Изложбу су синоћ отвориле председница општине Стари град Мирјана Божидаревић и прва секретарка амбасаде Немачке Сибил Пфаф.

Председница Божидаревић казала је да се веома обрадовала када је чула предлог Канцеларије за младе за одлазак студената уметничких факултета, архитеката и будућих продуцената у Есен.

„Дивно је када можете да помогнете младим људима да сазнају нешто ново и добију инспирацију за будуће идеје и пројекте. Надам се да ће многи од њих активно учествовати у апликацији Београда за европску престоницу културе 2020. године.“

На изложби учествује 30 младих уметника, који су у оквиру овог пројекта боравили у посети Есену, престоници европске културе 2010. године. Утисци и искуства из Есена представљени су као добар почетак за Београд који жели да 2020. године понесе титулу европске престонице културе.

У организацији Канцеларије за младе општине Стари град и Установе културе „Пароброд“ тридесет младих студената са Старог града боравило је од 27. октобра до 2. новембра на студијском путовању у Есену, главном граду немачке регије Рур.