IZBORNA KOMISIJA GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD: PRIJAVE ZA GLASANJE VAN BIRAČKOG MESTA

Poštovani  Starograđani,

Izbori za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije i odbornike Skupštine Gradske opštine Stari grad održaće se u nedelju, 21. juna.

Izborna komisija Gradske opštine Stari grad (OIK) obaveštavava sve sugrađane, koji na to imaju pravo, da se za glasanje van biračkog mesta mogu prijaviti tokom petka (19. juna) i subote (20 juna), od 8 do 16 časova, kao i tokom izbornog dana u nedelju (21.juna), zaključno do 11 časova, pozivom na telefone OIK-a : 011/3300-562,  3300-697 i 3300-698.

Podsećamo da Zakon dozvoljava mogućnost glasanja kod kuće  isključivo nemoćnim i sprečenim osobama, kao i osobama koje iz zdravstvenih razloga ne mogu doći do biračkog mesta.

Pod nemoćnim i sprečenim licima smatraju se: lica koja iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da dođu na biračko mesto, osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica. Sprečenim licem se ne smatra lice koje ne može da dođe da glasa na biračkom mestu usled npr. obaveza na poslu

U birački spisak na Starom gradu je upisano 53.737 birača sa pravom glasa koji će tog dana, na 56 biračkih mesta imati priliku da svoj glas daju nekoj od prijavljenih lista na republičkim i lokalnim izborima –  za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije i odbornike Skupštine gradske opštine Stari grad.

Biračka mesta u Republici Srbiji otvaraju se 21. juna u 7,00 časova, a zatvaraju u 20,00 časova.Birači koji se zateknu na biračkom mestu u 20,00 časova imaju pravo da glasaju, bez obzira na to što je isteklo predviđeno vreme za glasanje.

Molimo Starograđane, posebno naše starije sugrađane, da poštuju sve mere zaštite i socijalnog distanciranja tokom izbornog dana, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji, kao i da su mere borbe protiv širenja epidemije korona virusa i dalje na snazi.