IZABRANA NAJBOLJA ŠKOLA I NAJLEPŠA UČIONICA

Krajem prošlog meseca u organizaciji opštinske organizacije «Prijatelji dece» održan je izbor za “Najlepšu učionicu” starogradske osnovne škole.

Nakon što je đačka ekološka patrola sastavljena od učenika osnovnih škola obišla šezdeset i četiri učionice odlučeno je da prvo mesto i titulu “Najlepeše učionice” podele dve učionice: učionica I/5 razreda OŠ “Kralj Petar Prvi” i II/2 OŠ “Mihajlo Petrović Alas”. Drugo mesto su takođe podelile dve učionice: učionica II/1 odeljenja OŠ “Mihajlo Petrović Alas” i I/4 OŠ Kralj Petar Prvi». Treće mesto osvojile su učionice IV/1 odeljenja OŠ “Vuk Karadžić” i II/3 OŠ “Skadarlija”.
Prilikom ocenjivanja vodilo se računa da učionice budu čiste, klupe i stolice bez potpisa i rezanja, ali i da u učinicama bude što više raznobojnih panoa sa izloženim đačkim radovima i uz što više cveća i zelenila.

Igre bez granica

Nakon održanih međuopštinskih “Dečjih igara bez granica” u OŠ “Braća Baruh”, a pod pokroviteljstvom SO Stari grad, na kojima su učestvovali i učenici osnovnih škola sa naše opštine postignuti su sledeći rezultati :

U igri “Kolutići na talasima” prvo mesto osvojila je opština Zemun. Starogradska osnovna škola “Skadarlija” osvojila je prvo mesto u igri “Vesela matematika“, dok je prvo mesto u igri “Neposlušne loptice” i “Reč po reč rečenica“ prvo mesto osvojila škola sa opštine Voždovac. Prvo mesto u igri “Vesela frka” osvojila je škola “Kralj Petar Prvi”.

Najbolji letuju na Adi kod Bečeja

Sredinom juna u OŠ „Mihajlo Petrović Alas“ održana je manifestacija „Revija pobednika“, odnosno proglašenje pobednika- škola koje su se tokom čitave školske godine takmičile u mnogobrojnim i raznovrsnim igrama a čiji je organizator već mnogo godina opštinska organizacija „Prijatelji dece – Dečji savez Stari grad.

Sva takmičenja održana su pod pokroviteljstvom opštine Stari grad i u ime opštine i svih članova Opštinskog veća, đake, nastavnike i roditelje pozdravila je Vjera Radović. Nakon što je čestitala na postignutim rezultatima i poželevši da u sledećoj školskoj godini budu još uspešniji, gospođa Radović je uručila 370 nagrada učenicima koji su postigli najbolje rezultete na na takmičenjima. Najbolji su dobili diplome, knjige, diskove, ali i besplatno sedmodnevno letovanje u stvaralačkom kampu „Ada 2005“ na Tisi kod Novog Bečeja. Osim dvadeset najprestižnijih iz Beograda leto u kampu od 9. do 16. jula provešće i dvadesetoro dece sa Kosova i Metohije. Opština Stari grad je pomogla ovaj projekat izdvojivši iz budžeta 280.000 dinara.

Bravo za OŠ „Mihajlo Petrović Alas“!

Recimo još i da je nakon svih završenih opštinskih, gradskih i republičkih takmičenja u 2004/05. godini na prvom mestu sa 85 osvojenih bodova OŠ „Mihajlo Petrović Alas“. Drugo mesto osvojila sa 82 boda OŠ „Kralj Petar Prvi“ , dok je treće mesto sa o 81 bodom pripalo OŠ „Braća Baruh“. Četvrto mesto i 59 bodova osvojila je OŠ „ Vuk Karadžić“, dok škole „ Dragan Kovačević“ i „Drinka Pavlović“ imaju podjednak broj bodova ( 55) i dele peto mesto. Sedmo mesto i 39 bodova osvojila je OŠ „ Skadarlija“. Na poslednjem, osmom mestu, sa 25 bodova našla se OŠ „ Stari grad“.

Posle dodele nagrada najbolji recitatori, pesnici, ritmičari i pobednici na muzičkim i kvizovima znanja priredili su kulturno – umetnički program.

Istaknimo još i da će tokom leta „Prijatelji dece“ zahvaljujući pomoći humanitarne organizacije CHURCH WORLD SERVICE organizovati od 25. jula do 5. avgusta u kampu na Srebrnom jezeru besplatno letovanje za pedesetoro dece slabijeg materijalnog stanja.

Antrfile: BESPLATNO U BIOSKOPE
U organizaciji Ministarstva za prosvetu i sport tokom letnjeg raspusta učenici osnovnih škola moći će besplatno da gledaju filmove u bioskopu „Odeon“ u terminima od 10,12 i 14 časova. Uslov je da ponesu sa sobom đačku knjižicu.