GRAD BEOGRAD I OPŠTINA STARI GRAD NAGRADILI HEROJE SA DORĆOLA

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović danas su u Skupštini grada Beograda zahavalili petorici heroja  – Pavlu Gavuru (36), Lazaru Erešu (30), Davidu Niki (30), Nemanji Držaiću (20) i Nenadu Jankoviću (19), koji su iz stana u plamenu, 27. oktobra,  spasli petnaestogodišnju Minju, u ulici Ulici Visokog Stevana na Dorćolu.

Predsednik Radoslav Marjanović je mladim i nesebičnim Pančevcima, danas počasnim Dorćolcima, u ime opštine Stari grad, uručio zahvalnice i simboličnu novčanu nagradu od 15 hiljada dinara.

„Najvažnije je da je Minja dobro i da se oporavlja. Naša opština je hrabroj devojci poklonila lap top, kako bismo joj olakšali period oporavka kod kuće i da bi mogla da prati školsku nastavu, po izlasku iz bolnice. Takođe, organizovali smo sastanke sa stanarima koji su stradali u požaru. Pomoći ćemo da se što pre sanira krov desetospratnice da bi se sugrađani vratili u normalan život“, rekao je predsednik Radoslav Marjanović i dodao će opština Stari grad uvek biti uz svoje sugrađane i posebno, uz ove hrabre ljude koje su pokazali solidarnost, humanost i prisebnost onda kada je to trebalo, što je važan primer za sve nas, za našu opštinu i naš grad.

„Lep je osećaj kada nekome spasite život. Apelujemo na sve koji mogu da pomognu da to urade kako bi se što pre sanirala šteta od požara. Mi smo građevinci i spremni smo da  pomognemo devojčici i njenoj porodici. Ponosan sam na moje drugare“, nesebično je u ime nagrađenih poručio Lazar Ereši i dodao da su i „sami iznenađeni svom pažnjom i zahvalnošću za ono što su uradili“.

„Zahvaljujemo se Gradu Beogradu, Opštini Stari grad na poklonima i pažnji, kao i svima koji su nam poslali brojne poruke i komentare putem društvenih mreža“, skroman je Lazar.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je ovim mladim ljudima za njihovo herojsko delo u kome su „u jednom trenu spasili nešto najvrednije – jedan  život“, u znak poštovanja, zahvalnosti i pažnje svih Beograđana, uručio i poklone  –  po mobilni telefon, godišnju Bus-plus karticu i  knjigu o Beogradu.

„Hvala vam. Uvek ćemo se sećati onoga što ste uradili. Danas smo doneli odluku, da njih petoricu – Pavla, Lazara, Davida, Nemanju, Nenada i prisebnu devojčicu, koja je takođe veliki heroj, kandidujemo za nagradu Grada Beograda za „Herojsko delo“, istakao je Goran Vesić na prijemu za humane Pančevce, koji su organizovali Grad Beograd i opština Stari grad.