GO STARI GRAD POKROVITELJ „FIŠ FESTA“

Šesti, tradicionalni Fiš fest održaće se od 29. juna do 1. jula 2012. godine na Dunavskom keju, kod Kula Nebojša.Tim povodim u Turističkoj organizaciji Srbije održana je konferencija za novinare na kojoj su o programu Fiš festa govorili državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković, Risto Raco, član Organizacionog odbora ispred GO Stari grad i Nenad Živanović, organizator Festivala.

– „Fish fest“ je manifestacija koja je prerasla u pravu turističku atrakciju. Posetioci, naši sugrađani, domaći i strani gosti uživaće u morskim specijalitetima i dobroj muzici. Ali to nije sve. Manifestacija je značajna i za lokalni – ekonomski razvoj jer pruža šansu i starim zanatima. Ima i humanitarni karakter jer će se održati i slikarska kolonije a od prodaje radova prihod je namenjen manastiru Sveta Petka kod Paraćina,u kome su zbrinute osobe sa posebnim potrebama, – rekao je Risto Raco.

Festival ćeotvoriti Savez kuvara evropskih i mediteranskih regija iz Splita, 29. juna 2012. godine u 12 sati. pripremom mediteranskih njoka sa plodovima mora. Revijalno takmičenje počinje u subotu 30. juna, kada će se uz bogat muzički program naši poznati novinari, TV voditelji i poznate ličnosti nadmetati u kuvanju „alaske čorbe“. Za sve posetioce, u nedelju će se održati “Kotanyi” škola kuvanja riblje čorbe, uz demonstraciju najboljih majstora svog zanata.

Tokom festivala, posetioci će upoznati Dunav i Savu tikom besplatne vožnje brodom Jahting kluba “Kej”. Takođe, biće u prilici i da posete muzej Kule Nebojša, pogledaju izložbu “Vinskih puteva kroz Srbiju”, dok je za najmlađe obezbeđena škola jahanja i drugi sadržaji. U popodnevnim časovima posetioce će zabavljati Đura i Mornari, Apsolutno romantično, So Sabi, Garavi sokak, O Đila, Denis i Obule, kao i mnogi drugi.