GALE ČASTI!

Povodom četiri decenije od početka rada, SRPC „Milan Gale Muškatirović“ poklanja Starograđanima besplatno plivanje u zatvorenom bazenu.

– Za jubilarni 40. rođendan, Gale svim Starograđanima poklanja besplatno plivanje u zatvorenom bazenu, od 22. do 28. novembra 2013. godine, u terminima za građanstvo. Da bi se svi gosti lepo proveli, molimo vas da rezervišete besplatnu kartu na 011/ 26 22 578 lokal 19 i 063/88 75 710.
Dođite da proslavimo rođendan našeg omiljenog sportsko-rekreativnog centra kako mu dolikuje: zdravo i veselo! – poručuju iz popularnog Galeta.

www.srcmgm.rs

SRPC «MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ” – 40 GODINA RADA

SRPC «Milan Gale Muškatirović» osnovan je kao opštinsko javno preduzeće Odlukom Skupštine opštine Stari grad, decembra 2005. godine. Smešten na desnoj obali Dunava, ispod Beogradske tvrđave i Kalemegdana, ima najlepši položaj od svih beogradskih sportskih centara. Nekadašnji “25 maj“ izgrađen je 1973. godine. Danas nosi ime proslavljenog sportiste, vaterpolo golmana „Partizana“ i državne vaterpolo reprezentacije – Milan Gale Muškatirović. Bazenski kompleks u potpunosti je obnovljen 2010/11. sredstvima opštine Stari grad. Popularni „Gale“ danas je jedan od najmodernijih sportskih i plivačkih centara u zemlji. Bazenski kompleks nudi dva zatvorena bazena, olimpijski, po međunarodnim standardima za takmičenja, mali bazen, sa platformom za obuku neplivača i nekoliko sauna. Opremljen je najsavremenijom opremom za prečišćavanje vode koja daje sigurnost i bezbednost kupačima. Otvoreni bazeni, olimpijski, rekreativni i dečiji, sa elementima akva parka, tokom letnje sezone beleže i do 3,5 hiljade posetilaca dnevno. Raznovrsni programi na usluzi su korisnicima tokom cele godine, i potpuno su pristupačni i osobama sa invaliditetom. Centar ima odmarališta za predškolsku i školsku decu na Divčibarama.