FESTIVAL „UMETNOST I LJUDSKA PRAVA“ – OD 23. DO 28. OKTOBRA

DAH Teatar u saradnji sa partnerskim organizacijama realizuje prvi festival „Umetnost i ljudska prava’’ u Srbiji, od 23. do 28. oktobra.

Festival je zamišljen je kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepta koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava, zalažu se za poštovanje ljudskih prava i izgradnju mira u regionu kao i razvoj te ideje u Srbiji.

Posetioci će tokom festivala moći da uživaju u programukoji čine performansi, predstave, koncerti, umetničke instalacije, radionice, debate i susreti, razgovori umetnika, aktivista i publike, konferencija, kao i premijera predstave DAH Teatra o dečijim pravima „Za tvoje dobro“.

Program će se održavati uživo na nekoliko lokacija u Beogradu: Ustanova kulture Gradske opštine „Stari grad“, CZKD, Malo pozorište „Duško Radović“, Kuća ljudskih prava i Zadužbina Ilije M.Kolarca, uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljanja.

Na Festivalu će se prikazati i istaći izvanredan rad i postignuća umetnika iz Srbije i gostiju iz Brazila, a drugi inostrani gosti će se priključiti preko onlajn platformi za konferenciju i diskusije.

U okviru festivala će se predstaviti niz događaja koji su besplatni, osim koncerta  u Zadužbini Ilije M.Kolarca.

Zbog ograničenog broja mesta, organizatori mole sve zainteresovane posetioce da potvrde svoje učešće putem mejla, najmanje dan ranije, na office@dahteatarcentar.com.

Detaljnije o festivalu možete videti OVDE 

Program festivala