EKO ŠTAND OPŠTINE STARI GRAD NA FESTIVALU ULIČNE UMETNOSTI „REKONSTRUKCIJA“ 8. I 9. SEPTEMBRA

Festival ulične umetnosti “Rekonstrukcija” ove godine se održava 8. i 9. septembra u jednoj od najinspirativnijih street art lokacija u gradu – nekadašnjoj zgradi “Beobanke” na Zelenom vencu. Umetnički kolektiv „Street Smart” i projektantski biro „Stattwerk“, koji je vlasnik zgrade, u okviru manifestacije organizuju oslikavanje murala uživo, dizajnerski i ekološki market, kreativne radionice za decu i odrasle, kao i di-džej program. Tema ovogodišnjeg festivala je “Gradska oaza”, a ulaz i svi sadržaji biće besplatni.

Gradska opština Stari gard predstaviće posetiocima festivala brojne ekološke akcije koje kontinuirano organizuje. Svi građani koji na štand opštine donesu stare sijalice, baterije i čepove za reciklažu na poklon će dobiti kese za reciklažu, majce i kese za kućne ljubimce dogi-pot. Štand opštine biće otvoren oba festivalska dana od 13 do 19 časova.

Uspavanog beogradskog džina, zgradu nekadašnje “Beobanke”, oslikavaće uživo neki od najboljih uličnih umetnika i umetnica aktivnih na domaćoj sceni: Nikola Mihajlović, Jana Danilović, TKV… Muzički matine počinje u nedelju, 9. septembra, od 19 časova.

Broj mesta za radionice je ograničen, a prijavljivanje se vrši putem mejla: streetsmartbelgrade@gmail.com.