DRUGA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Štab za vanredne situacije Gradske opštine Stari grad danas je održao svoju drugu sednicu. Sednicom je predsedavao predsednik opštine Radoslav Marjanović, po funkciju predsednik štaba, a na Dnevnom redu sednice bilo je šest tačaka dnevnog reda.

Članica štaba dr Nevenka Pavlović, predstavnik Gradskog zavoda za javno zdravlje, izvestila je prisutne o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj pandemijom virusa Kovid 19.

Nakon kratke analize trenutnog stanja o kretanju epidemije u Beogradu, koja je ocenjena kao „nepovoljna“  zbog naglog skoka i povećanja broja novozarežinih sugrađana, ona je apelovala na sve prisutne i na Starograđane da se pridržavaju propisanih mera – nošenje zaštitnih maski, da se vrši dezinfecija prostorija, obavezno pranje ruku, održava distanca i sprečavaju kontakti.

„Iako su nadležni organi i inspekcije krenule u oštre kontrole rada i poštovanja radnog vremena ugostiteljskih objekata i klubova, zbog povećanja broja zaraženih na Starom gradu, potrebno je dve do tri nedelje kako bi se osetili efekti ovih mera i da bi se stabilizovala situacija sa epidemijom“, naglasila je dr Pavlović i preporučila da se smanji gustina u radnim prostorima i kancelarijama.

„Prevencija je najvažnija jer je trenutno veliki pritisak na zdravstvene ustanove“, istakla je dr Pavlović i poručila svima koji osete simptome zaraze da se obrate nadležnoj starogradskoj Kovid ambulanti na Topličinom vencu, jer su u tim ambulantama propisani protokoli po kojima postupaju lekari.

U nastavku rada članovi štaba usvojili su Operativni plan organizacije i funkcionisanja Gradske opštine Stari grad u zimskim uslovima za 2020./2021. godinu kao pripremu za nastupajući zimski period godine.

Podsećamo sugrađane da se, od 30.10.2020. godine do daljeg, sem u hitnim slučajevima, ne vrši prijem stranaka u Gradskoj opštini Stari grad, s obzirom na novonastalu situaciju. Starograđanima se preporučuje da sve potrebne informacije u vezi obavljanja poslova iz nadležnosti gradske opštine mogu dobiti na Prijavnici opštinske zgrade, pozivom na telefone ili putem elektronske pošte nadležnih odeljenja, odseka i službi Uprave Gradske opštine Stari grad.