DONACIJE ZDRAVSTVU

Novčanom donacijom u vrednosti od 11.200.000 dinara Zavodu za kožne i venerične bolesti u Ulici Džordža Vašingtona 17, opština Stari grad će omogućiti adaptaciju prostorija i tako će pacijenti u najpovoljnijim uslovima dobiti i kvalitetniju uslugu. Inače, ovo je jedina zdravstvena ustanova ovog tipa u Beogradu, sagrađena daleke 1938. godine.
Ovim sredstvima zgrada će biti okrečena, čekaonice će biti savremeno opremljene i prijatnije , ali će se i raditi na potpunoj sanaciji vodovodne i kanalizacione vertikale.
Osim ovoga, srediće se i kabinet za primenjenu dermatologiju i fizikalnu terapiju a planirano je i otvaranje kabineta za dermoskopiju koji će se baviti prevencijom u otkrivanju malignih oboljenja.
Opštinskom pomoći, na zgradi Zavoda za kožne i venerične bolesti će se rekonstruisati severna i istočna fasada zgrade jer su ove strane zgrade, pod uticajem loših vremenskih uslova u najlošijem stanju, te je neophodna njihova restauracija.

Odlukom Opštinskog veća Stari grad da se Domu zdravlja «Stari grad» dodeli novčana pomoć u iznosu od 10.746.701 dinara, kompletiraće se sređivanje ovog Doma zdravlja. Pomenuta sredstva su namenjena za adaptaciju unutrašnjosti dela prizemlja, odnosno sređivanje glavnog ulaza, kupovinu nameštaja i opreme.
Crvenom krstu Stari grad, u cilju realizovanja državnog i međunarodnog projekta „Program delovanja u nesrećama i velikom katastrofama“, opština će pomoći sa 532 568 dinara, za potrebe stalnog treninga i usavršavanja specijalno formirane jedinice i kupovinu nove opreme. Crveni krst Stari grad u skladu sa višegodišnjim programom Crvenog krsta Srbije, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, formirao je jedinicu obučenu za delovanje u nesrećama i katastrofama, koja broji 20 volontera-stručnjaka iz oblasti: procene posledica nesreće, psihosocijalne brige o ljudima, spašavanja na vodi, pružanja prve pomoći, itd… Oni su do sada između ostalog učestvovali u obezbeđenju velikih manifestacija poput olimpijskih igara u Grčkoj, evropskim prvenstvima u odbojci i košarci, koncertima poznatih svetskih izvođača kao i u proceni posledica poplava i klizišta u Srbiji (Ljig, Osečina, Loznica…)