DONACIJA KNJIGA ZA BIBLIOTEKU SIGURNE KUĆE

Predsednica GO Stari grad Mirjana Božidarević, Željko Ožegović, član Gradskog veća i Branko Bukvić, vlasnik izdavačke kuće „Sezam book“ danas su posetili Sigurnu kuću i poklonili internu biblioteku sa 200 naslova u vrednosti od 300.00 dinara za žene i decu žrtve porodičnog nasilja. Biblioteka sadrži luksuzna enciklopedijska izdanja, edukativne naslove iz medicine, pedijatrije, dečiju literaturu i beletristiku.

„ Opštini Stari grad predstavlja veliko zadovoljstvo kada može da pomogne korisnike Sigurne kuće. Nadam se će današnja poseta posebno obradovati decu, jer bez obzira na ubrzan razvoj elektronske komunikacija, knjiga ostaje najbolji drug i treba se družiti s njom od malih nogu“, rekla je Mirjana Božidarević, predsednica GO Stari grad. Inače, ovo je samo jedna od donacija koju je opština u saradnji sa izdavačkom kućom „Sezam book“ uputila Sigurnoj kući. Nedavno je opština finansijski pomogla opremanje dečijeg obdaništa u Sigurnoj kući.

Željko Ožegović, član Gradskog veća između ostalog rekao je da je današnja poseta rezultat ideje koja je nastala na Sajmu knjiga i da se nada da će današnji događaj biti podsticaj i za druge izdavačke kuće da pomognu korisnike Sigurne kuće.

„ Kuća bez knjige je kao „telo bez duše“ i posebno nam je drago što smo danas ovde, u ovoj Kući u kojoj su utočište našle majke sa decom a koje su bile žrtve nasilja“,rekao je Željko Ožegović.

„ Hvala opštini Stari grad i gospođi Mirjani Božidarević na ovom poklonu koji je najviše obradovao decu koja su ovde naučila da se smeju.Trenutno u Kući žive 23 žene i 26 dece kojima su današnjim poklonom ulepšani predstojeći praznici „rekla je Vesna Stanojević, koordinator Sigurne kuće.

„ Sa opštinom Stari grad i predsednicom Mirjanom Božidarević, imamo dobru saradnju i mnoge opštinske manifestacije smo podržali tako što smo im poklonili knjige naše izdavačke kuće“, rekao je Branko Bukvić, vlasnik izdavačke kuće „Sezam book“.