ДОНАЦИЈА КЊИГА ЗА БИБЛИОТЕКУ СИГУРНЕ КУЋЕ

Председница ГО Стари град Мирјана Божидаревић, Жељко Ожеговић, члан Градског већа и Бранко Буквић, власник издавачке куће „Sezam book“ данас су посетили Сигурну кућу и поклонили интерну библиотеку са 200 наслова у вредности од 300.00 динара за жене и децу жртве породичног насиља. Библиотека садржи луксузна енциклопедијска издања, едукативне наслове из медицине, педијатрије, дечију литературу и белетристику.

„ Општини Стари град представља велико задовољство када може да помогне кориснике Сигурне куће. Надам се ће данашња посета посебно обрадовати децу, јер без обзира на убрзан развој електронске комуникација, књига остаје најбољи друг и треба се дружити с њом од малих ногу“, рекла је Мирјана Божидаревић, председница ГО Стари град. Иначе, ово је само једна од донација коју је општина у сарадњи са издавачком кућом „Sezam book“ упутила Сигурној кући. Недавно је општина финансијски помогла опремање дечијег обданишта у Сигурној кући.

Жељко Ожеговић, члан Градског већа између осталог рекао је да је данашња посета резултат идеје која је настала на Сајму књига и да се нада да ће данашњи догађај бити подстицај и за друге издавачке куће да помогну кориснике Сигурне куће.

„ Кућа без књиге је као „тело без душе“ и посебно нам је драго што смо данас овде, у овој Кући у којој су уточиште нашле мајке са децом а које су биле жртве насиља“,рекао је Жељко Ожеговић.

„ Хвала општини Стари град и госпођи Мирјани Божидаревић на овом поклону који је највише обрадовао децу која су овде научила да се смеју.Тренутно у Кући живе 23 жене и 26 деце којима су данашњим поклоном улепшани предстојећи празници „рекла је Весна Станојевић, координатор Сигурне куће.

„ Са општином Стари град и председницом Мирјаном Божидаревић, имамо добру сарадњу и многе општинске манифестације смо подржали тако што смо им поклонили књиге наше издавачке куће“, рекао је Бранко Буквић, власник издавачке куће „Sezam book“.