„DOGIPOT“ KORPE NA NOVIM LOKACIJAMA

Na sednici Opštinskog veća Starog grada održanoj 17. 5, za nabavku kesa za korpe „Dogipot i montiranje dodatnih korpi „Dogipot“, odobreno je još 101 890 dinara.
U okviru ove akcije koja je u toku, Savet za ekologiju Starog grada je predvideo dve faze. Prva je obuhvatila postavljanje korpi na Dorćolu (od Dunavskog keja do Brankovog mosta) , a u drugoj fazi još 25 na udarnim mestima i u drugim delovima Opštine (Hilandarska, Kopitareva Gradina, Vlajkovićeva, Šafarikova).
Pored promocije ovih korpi izvršena je i anketa sa građanima i podeljeni su flajeri čime su žitelji Starog grada obavešteni o postavljanjeu korpi i načinu upotrebe. Prema anketi je utvrđeno da postoji veliko raspoloženje građana za korišćenje i oduševljenje prema ovakvom odnosu opštine za očuvanje životne sredine.
Za ove korpe potrebno je postavljati i dopunjavati kese za prikupljanje izmeta koje su specijalno pravljene u zelenoj boji u namotajima po 50 komada. U razgovoru sa nadležnim predstavnicima JKP Gradska čistoća, postignut je dogovor u vezi održavanja ovih korpi, ali su neophodna sredstva za kupovinu potrebnih kesa, dok JKP Gradska čistoće ne bude uvrstila ovu nabavku u potrebna godišnja sredstva njihovog plana.