DOBRODOŠLICA STAROGRADSKIM ĐACIMA-PRVACIMA

Gradska opština Stari grad je, povodom početka nove školske godine, obezbedila poklon paketiće za prvake sedam starogradskih osnovnih škola.

Đake-prvake će prvog dana školovanja u klupama dočekati ranac dobrodošlice sa pratećim priborom.

„U starogradske osnovne škole 1. septembra kreće 532 prvaka za koje je naša opština pripremila prigodne poklone za srećan, veseliji i bezbrižniji polazak u školu. To je veliki događaj u životu svakog deteta i roditelja, a naša želja je da mališanima prvi školski dan ostane u trajnom sećanju. Unapređenje uslova i kvaliteta školovanja je jedan od prioriteta u našem radu i zato kontinuirano pomažemo sve starogradske škole da bi naša deca imala bolje i bezbednije uslove za učenje i druženje “, ističe predsednik Radoslav Marjanović.

Osim poklon paketića, opština Stari grad za prvake organizovala i besplatnu školu plivanja, a za učenike od prvog do četvrtog razreda „Školu sporta“, u sportskom centru „25. maj“.

Škola sporta obuhvata osam sportova koje će voditi stručni treneri. Odvijaće se u popodnevnim terminima, od 17 do 21, kako bi roditelji mogli da dovedu decu na treninge“, najavljuje predsednik Marjanović i kaže da će se pre početka školske godine održati sastanci sa svim direktorima škola kako bi se đaci i roditelji na vreme informisali o besplatnim opštinskim programima.

Podsećamo roditelje prvaka i osnovaca drugog razreda da je Grad Beograd objavio javni poziv za refundiranje novca za udžbenike iz matematike, srpskog, sveta oko nas i stranog jezika (kao obaveznog predmeta), za osnovce I i II razreda za školsku 2021/22. godinu.