DNEVNI BORAVAK ZA DECU I OMLADINU OMETENU U RAZVOJU PROSLAVIO SVETU PETKU

Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju „Stari grad“, proslavio je 27. oktobra krsnu slavu Svetu Petku.

Pored korisnika centra i njihovih roditelja, proslavi su prisustvovali član Veća opštine Stari grad Lazar Lešnjak, pomoćnici predsednika opštine Dušan Raičković i Đorđe Spasić, kao i član Gradskog Veća Darko Božić.

Nakon sečenja slavskog kolača i programa koji su izveli korisnici, prisutne je pozdravila Marina Vidojević, rukovodilac Dnevnog boravka Stari grad. Ona je izrazila zadovoljstvo postojanjem i radom centra koji je u prethodnom periodu postao pravi kreativni dnevni boravak za decu ometenu u razvoju i njihove roditelje, i u kome se po drugi put obeležava krsna slava, od njegovog otvaranja januara 2011. godine.

U ime opštine Stari grad domaćinima je slavu čestitao član Veća Lazar Lešnjak. On je izrazio zadovoljstvo što je prostor, koji je opština dodelila i opremila, postao mesto u kome se osobe ometene u razvoju druže, gde se osećaju srećno i što se kroz programe rada uključuju u sve društvene aktivnosti kao ravnopravni sugrađani centralne gradske opštine.

– Sa korisnicima boravka rade defektolozi, psiholozi, socijalni radnici i medicinsko osoblje. Strategija rada se zasniva na ikluzivnim i vaninstitucionalnim programima, tako da korisnici svoje vreme provode kvalitetno i interaktivno, kroz rekreativne, kulturne i zabavne aktivnosti. Takođe, naši sugrađani imaju priliku da prihvate osobe sa ometenošću kao korisne i ravnopravne članove društva – rekao je Dušan Raičković, bivši rukovodilac Dnevnog boravka, a sada pomoćnik predsednika opštine zadužen za oblast socijalne zaštite i sporta.