DIZAJNUM7 – GODIŠNJA IZLOŽBA RADOVA STUDENATA FAKULTETA DIGITALNIH UMETNOSTI UNIVERZITETA METROPOLITAN

Fakultet digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i ove godine sa ponosom predstavlja svoju godišnju izložbu – DizajnUM7, koja je, sada već tradicionalno, 14. juna svečano otvorena u Ustanovi kulture Stari grad, a biće dostupna za posetioce do 23. juna.
Ono što sedmu po redu, godišnju izložbu čini posebnom jeste humaniterni koncept, te je veliki izbor studentskih radova apliciran na različite funkcionalne formate i na prodaju za sve posetioce izložbe, a sav prihod biće doniran humanitarnim organizacijama kojima je pomoć najpotrebnija.
Multimedijalna izložba, čiji je organizator Madlena Dašić, obuhvata radove nastale tokom protekla dva semestra u domenu interaktivnih i štampanih medija, modnog dizajna i dizajna video igara.
Studentima je ovo bilo mesto gde su pokazali veliku zainteresovanost, maštovitost i entuzijazam u realizaciji samog rada, jer je izložba humanitarnog karaktera.
Profesor dr Svetlana Smolčić Makuljević navodi da je na projektu učestvovalo preko 50 studenata i da su na izložbi predstavljeni najbolji radovi. Od tehnika predstavljene su slike, grafike i crteži, a takođe su izložene animacije, video igre i radovi sa modnog dizajna.
Student Nemanja Grubišić kaže da je cilj njegovih radova bio evociranje sećanja i redizajn autentične mape i izgleda Beograda. Andjela Knežević i Slađana Ljubić, studentkinje grafičkog dizajna, izrazile su svoju maštovitost i umeće radeći u najnaprednijim softverima i programima.
Profesorka i studenti takođe su  govorili su o izložbi ,,Mape sećanja”, projektu koji vizualizuje sećanja studenata za vreme boravka u nekim od gradova u Francuskoj.
Iskoristili su priliku da pozovu sve zainteresovane da svrate do kulturne ustanove Stari grad, gde će do 23. juna imati priliku da uživaju u širokoj lepezi kvalitetnih i inovativnih radova.