DEŽURSTVO OSNOVNIH ŠKOLA NA STAROM GRADU

Osnovne škole na Starom gradu radile su danas prema preporuci Gradskog sekretarijata za obrazovanje, po modifikovanom režimu, od 08 do 17 časova, uglavnom prihvatajući u produžen boravak đake nižih razreda, dok su oni stariji, prema odluci Ministarstva prosvete, na jednonedeljnom raspustu.

Tako je u OŠ „Petar Prvi“ za učenike od I do IV razreda organizovan produženi boravak u trajanju od 8 do 17 časova, pod kontrolom dežurnih nastavnika, dok su njihovi stariji drugari od V do VIII razreda, prema rečima Milane Bodanović-Vukotić, na raspustu.

I OŠ „Skadarlija“ je organizovala aktivnosti za mlađe osnovce, koje primaju u školu, bez obzira da li su na produženom boravku ili ne, ostavljajući im mogućnost organizovanja i kraće nastave, potvrdio nam je direktor Anđelko Kunarac.

Svega jedan učenik pojavio se danas u OŠ „Vuk Karadžić“, gde takođe nema nastave, a osoblje dežura, uglavnom čisteći sneg, kaže direktor Zlatko Grušanović.

Slično je i u OŠ za zaštitu vida „Dragan Kovačević“, gde je danas bilo prisutno samo osoblje škole, a na snazi je raspust za starije, kao i mogućnost produženog boravka za mlađe učenike, rekla nam je sekretar škole Vesna Milićević.

U OŠ „Stari grad“, organizovan je produženi boravak dece nižih razreda do 17 časova, ali je, prema rečima Ljiljane Braunović, sekretara škole, odziv dece bio mali. Prisutnim učenicima je ostavljena mogućnost i nastave, a u školi, pored sekretara dežuraju i direktor i stručni saradnik.