DEVETA PO REDU AKCIJA OPŠTINE „TREĆACI ON-LAJN”

Gradska opština Stari grad je i ove godine učenicima trećeg razreda iz svih osnovnih škola na teritoriji opštine uručila tablet uređaje u tradicionalnoj akciji „Trećaci on-lajn”. I pored smanjenog budžeta za ovu godinu, opština je uspela da na kraju školske 2018/2019. godine obraduje ukupno 538 učenika.

„Briga o deci i mladima je jedan od prioriteta lokalne samouprave i zbog toga naša opština želi da učestvuje u procesu njihovog obrazovanja. Učenici trećeg razreda su na početku školovanja, predstoji im još mnogo vremena u školskoj klupi, pa im sada treba skrenuti pažnju da tablet uređaje i internet koriste za učenje, a ne samo za igrice i zabavu”, rekao je danas na zajedničkom druženju u OŠ „Kralj Petar Prvi” Andreja Milivojević, član Veća opštine Stari grad.

„Kada je opština pre devet godina prvi put organizovala ovu akciju, informatika je u školama bila fakultativni predmet. Danas je taj predmet nešto bez čega se ne može zamisliti školovanje. Deca to razumeju bolje od nas, a na nama je da ih usmerimo da što više uče i objasnimo kako da vode računa o bezbednosti na internetu”, dodao je Andreja Milivojević.

Sprovodeći projekat „Trećaci on-lajn” Gradska opština Stari grad je od 2010. godine starogradskim trećacima do sada podelila ukupno 3271 net-buk i 1465 tablet računara.